Aktualności

Gotuj z maluchem!

Wspólne gotowanie z dziećmi to przyjemność, ale i nauka! Dlatego warto od najmłodszych lat pokazywać swoim maluchom triki kuchenne, a na pewno zaowocuje to świetnymi umiejętnościami, kiedy dzieci będą starsze. Co można ugotować z pociechami? Na pewno coś prostego i pysznego! My proponujemy jabłka pod kruszonką. Co będzie potrzebne?

 

Do wykonania kruszonki:

100 g masła

200 g  mąki

100 g cukru

 

Do wykonania jabłkowego nadzienia:

1 kg jabłek

2 łyżeczki cynamonu

Odrobina cukru

 

Łączymy składniki kruszonki i wkładamy do lodówki. Obieramy jabłka, kroimy w kosteczkę, posypujemy cukrem i cynamonem. Wkładamy do posmarowanego masłem naczynia żarododpornego. Posypujemy kruszonką i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Posypujemy cukrem pudrem. Gotowe ?! A co Wy przyrządzacie z dziećmi?