Jak dodać twista do świątecznych potraw?

Jak dodać twista do świątecznych potraw?

SANDACZ SMAŻONY Z KOLOROWĄ SALSĄ

SKŁADNIKI:

800 g filetu z sandacza

300 ml mleka

Salsa:

1 papryka czerwona

1 papryka żółta

½ pęczka posiekanej kolendry

100 ml oliwy z oliwek

1 łyżeczka soli

2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

1 łyżka pieprzu zielonego młotkowanego

1 łyżeczka majeranku

PRZYGOTOWANIE:        

Rybę dokładnie oczyść i przełóż do naczynia z mlekiem na 2 godz. Po tym czasie osusz sandacza ręcznikiem papierowym i pokrój na kawałki 5-centymetrowe.

Salsa:

Paprykę pokrój w kosteczkę i połącz z pozostałymi składnikami salsy. Przelej całość do żaroodpornego naczynia i na wierzchu ułóż sandacza. Wstaw na godzinę do lodówki.

Następnie rozgrzej piekarnik do 175°C i piecz przez około 10-20 min.

Podawaj prosto po wyjęciu z pieca.