Porady

Makaron z jajkiem i żółtym serem

Dziś przedstawiamy Wam przepis Mateusza Gesslera na śniadanie w innej wersji – makaron z jajkiem i żółtym serem! Danie z pewnością trafi w podniebienie każdemu dziecku, dlatego zachęcamy do wspólnego gotowania. ❤

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwe/średnie/trudne

Liczba porcji: 4

Składniki:

300 g makaronu pszennego

100 g żółtego sera

100 g pomidorków koktajlowych

70 g szynki

30 g parmezanu

4 jajka

1 łyżeczka masła

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, dodaj ugotowany wcześniej makaron i smaż aż się lekko zarumieni. Dodaj szynkę pokrojoną w kostkę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Całość przełóż do miski, dodaj starty ser i pokrojone na połówki pomidory. Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i zapiecz w piekarniku w temperaturze 150 C przez 3 minuty. Podawaj roszponką i rukolą.