Porady

Sałatka w letnim wydaniu

Jeżeli lubisz połączenie słonego ze słodkim, to dzisiejszy przepis na letnią sałatkę musi koniecznie wylądować na Twoim talerzu! 

Przygotuj: sałata (np. lodowa, włoska), maliny, jeżyny (jeżeli nie lubisz – borówki), ser feta, orzechy (np. włoskie, nerkowca), surowy bekon, ocet jabłkowy, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, sól, cukier, pieprz biały.
Sałatę i owoce umyj
Ser feta pokrój w kostkę
Bekon usmaż na patelni (bez dodatku oleju itp., gdy brzegi się zarumienią, przewróć na drugą stronę
Orzeszki posiekaj.
Delikatnie wymieszaj ze sobą składniki.

Dip malinowy: niecałą szklankę malin zblenduj, dodaj 1-2 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczkę octu balsamicznego, kilka łyżek oliwy (tyle, aby konsystencja dip-u była trochę gęsta), dopraw solą, szczyptą cukru i białym pieprzem.

Nasza rada: sałatkę polej dip-em, gdy już przełożysz ją na talerz. 

Smacznego!