Porady

Twarożek kaszą gryczaną i truskawkami

Czy Twoje dziecko lubi pomagać Ci w kuchni? Oto przepis według Mateusza Gesslera na szybkie i proste śniadanie, które możecie przygotować razem ze swoimi pociechami! Pokażcie w komentarzach, jak wyszło Wam to danie. Smacznego! ???

Czas przygotowania: 10 minut

Poziom trudności: łatwe/średnie/trudne

Liczba porcji: 2

Składniki:

100 g kaszy gryczanej ugotowanej na sypko

100 g półtłustego twarogu

100 g  truskawek

2 łyżki miodu

2 łyżki płatków migdałów

1 łyżka kwaśnej śmietany

mięta

Ser pokrusz widelcem w misce, dodaj kaszę, posiekana miętę, kwaśną śmietanę oraz miód. Połącz wszystkie składniki. W szklanym naczyniu ułóż kolejno: warstwę twarogu/truskawki/twaróg/truskawki. Posyp migdałami i udekoruj miętą oraz kleksem z kwaśnej śmietany.